» » «Легендарна Україна. Історії вільних»

«Легендарна Україна. Історії вільних»

Дата: 2-05-2024, 11:10 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

  З давніх-давен наша земля була щедра на лицарів, що стояли на стороні добра. Кожна епоха має своїх героїв, чиї життя стали легендарними. У Західноукраїнському національному університеті відбулася неординарна подія. На зустріч зі студентами завітала відома тернопільська письменниця, видавець, казкарка, громадська діячка – Ірина Мацко. 

         Вона презентувала нові книги «Героїчні казки» та «Легендарна Україна. Історії вільних» про історію України від часів Трипілля до сьогодення, традиції, побут та звичаї.

         Місія цих книжок - зацікавити нове покоління відкривати для себе сторінки рідної історії. Захопливі, звитяжні, інколи трагічні, та попри все – переможні. В Ірини Мацко було велике бажання підкреслити цими книгами, що справжні українці є нащадками вільних людей.

Ірина Мацко – представник сучасного покоління молодих українських авторів. Її талант багатогранний. Вона пише дитячі книги і жіночу прозу, створює фотоальбоми, ілюструє шкільні підручники і зошити. Роботи Ірини Мацко – це щирість і віра в хороше, доброта і турбота про ближніх, оптимізм і «райдужний» настрій.

         Письменниця познайомила студентів зі своїми книгами. Відповіла на запитання. Гостем презентації був професор, учасник російсько-української війни, викладач історії України Ірини Мацко -Микола Лазарович. Він привітав свою студентку-випускницю ЗУНУ, порадів її творчим успіхам.

         Оптимістичну пісню «Буде мир над Україною» подарувала усім присутнім учасниця творчих колективів університету – Мар’яна Кирик.

         Захід організував колектив відділу творчої самореалізації та виховання ЗУНУ. Модератор зустрічі – Оксана Кічак.

         Слава Україні! Героям слава!