» » Екозахід «Збережемо довкілля разом»

Екозахід «Збережемо довкілля разом»

Дата: 23-04-2024, 09:00 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У межах проєкту «Зелена бібліотека» до Всеукраїнського Дня довкілля у читальному залі для студентів бібіліотеки ім. Л. Каніщенка ЗУНУ проведено еко-захід «Збережемо довкілля разом» для учнів школи-економічного ліцею № 9 ім. І. Блажкевич.

Учасникам заходу проведено лекцію «Екоактивізм та важливі екологічні звички у повсякденному житті» доцентом кафедри екології та охорони здоровʼя Олександром Бондарем. Присутні обговорили, як можна зробити свій внесок у збереження довкілля, а також дізналися про використання екошоперів та екочашок як альтернативи пластиковим пакетам,  трубочки з бамбука, очерету та металу як заміна пластиковим соломинкам, водний відбиток як вплив нашого споживання на водні ресурси.

Присутні переглянули тематичні екологічні відео-ролики та відбулось їх обговорення.

Також організовано ековікторину та екогру «Водний відбиток, що допомогло  учням краще зрозуміти, як вони можуть внести свій внесок у збереження природи.

Завідувачка читального залу для студентів Ірина Любезна репрезентувала тематичну виставку матеріалів екологічного спрямування та ознайомила відвідувачів з екологічним проєктом «Зелена бібліотека», продемонструвавши презентацію «Жити в стилі ЕКО вчить бібліотека».

Такі заходи не тільки підвищують екологічну обізнаність, але й надихають на активні дії на користь довкілля. Вони показують, що кожен з нас може стати зміною, яку хочемо бачити у світі, починаючи з маленьких кроків у повсякденному житті.