» » Презентація книги “Мій син - кіборг”

Презентація книги “Мій син - кіборг”

Дата: 17-04-2024, 16:15 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Головними і трагічними подіями останніх 10 років для всієї нашої держави є героїчна боротьба українців з російським агресором. Наша сила в єдності, згуртованості та відданості рідній Україні.

Надвисока ціна неминучої перемоги України поклала на нас обов’язок пам’ятати і передавати від покоління до покоління подвиг наших захисників.

Студенти ЗУНУ зібрались у виставковій залі, аби вшанувати пам’ять воїна-захисника, добровольця, старшого сержанта 80-ї окремої аеромобільної бригади, який загинув 21 січня 2015 року в новому терміналі Донецького аеропорту Івана Вітишина.

Посмертно Іван Вітишин нагороджений орденом “За мужність” 3 ступеня, орденом “Народний Герой України”, відзначений головою Тернопільської обласної військової адміністрації “За службу Україні”.

Мати загиблого Героя Марія Вітишин презентувала книгу спогадів про живі події російсько-української війни, які дають відчути реальну картину умов перебування кіборгів у пеклі Донецького аеропорту. Довгоочікувана, вистраждана, написана серцем і сльозами матері книга як данина пам’яті своєму сину Івану та його бойовим товаришам надзвичайно зворушила молодь нашого університету.

Вірш “Звичайний хлопець зі звичайної родини” прочитав Дмитро Худик. Студенти змогли переглянути документальний фільм про Героя, а пісенну молитву для усіх присутніх виконала Ірина Гонташ.

Модератор зустрічі – Оксана Кічак.

Слава Україні! Героям слава!